Çevre Dostu, Sürdürülebilir ve Ekolojik Kurumsal Hediye Fikirleri

Çevre Dostu, Sürdürülebilir ve Ekolojik Kurumsal Hediye Fikirleri

Sürdürülebilirlik ve çevre duyarlılığı önemini her geçen gün arttıyor. Doğa dostu bilinçli bireylerin sayılarının artmasıyla tüketilen ürünlerde de daha seçici olunmaya başlandı. Örneğin günlük hayatımızda kullandığımız ürünlerin eskiden belki en fazla son kullanma tarihlerine bakılıyorsa artık içerik bilgisi, ambalajın hammaddesi, sağlığa ve çevreye zararı olup olmadığı yeni kriterlerimizden. Hal böyle olunca günümüzde artık bireysel ve kurumsal hediye seçiminde de bireylerin bu hassasiyetlerini gözetmek gerekiyor.

Çevre dostu hediye önerilerine geçmeden önce önemle belirtmek gerekir ki eğer çevreye duyarlı bireylere hitap ediyorsak ya da çevre bilinci oluşması amacıyla bir girişimde bulunuyorsak hediye paketlemenizin de doğa dostu olmasına özen göstermeliyiz. Mümkün olduğunca az plastik atığa sebep olacak, tekrar kullanılabilir ürünlere yer vererek, minimum atık oluşumuna sebebiyet verecek paketlemeleri tercih etmeli, sade ama şık seçimlere yer vermeliyiz.

Peki çevre dostu bireysel ve kurumsal hediye önerilerimiz neler?


Doğaya Saygılı Kişisel Bakım Ürünleri: Doğal Deodorant, Misvak Başlıklı Ahşap Diş Fırçası ve Doğal Sabunlar

Kişisel bakım konusunda doğaya saygılı bireylerin en çok zorlandığı konulardan biri hem içeriği doğal, hem hayvanlar üzerinde test edilmemiş hem de plastik atığa sebep olmayan ambalajlı ürünler bulmak. Herkesin mutlaka kullandığı ürünlerden olan sabun, diş fırçası ve deodorantların hem doğal olanı hem de plastik ambalaj içermeyen alternatiflerine hediye seçimlerinizde yer vererek doğa severleri hayran bırakacak atıksız kişisel bakım setleri oluşturabilirsiniz.

Tek Kullanımlık Plastiklere Alternatif Balmumu Kumaş ve Balmumu Keseler

Mutfaklarımızda kullandığımız tek kullanımlık plastik streç film ve buzdolabı poşetlere en doğal alternatif organik pamuklu kumaşlara doğal balmumu ve çam reçinesinin emdirilmesiyle üretilen balmumlu kumaş ve keselerdir. Üstelik sebze, meyve ve yeşilliklerinizi balmumu kumaşlara sararak muhafaza ettiğinizde plastik alternatiflerine oranla iki katına kadar çok daha uzun süre gıdaları taze tutma özelliğine sahip olan bu ürünlerin dünyada kullanımı her geçen gün yaygınlaşmakta. Hediye paketlerinizin sıradanlıktan uzak ve seçkin görünmesi için bu ürünlere de hediye seçimlerinizde yer verebilirsiniz.

Kendin Yap Kitleri

Hediyelerinizi sıradanlıktan uzaklaştırmak ve kişiselleştirmek için bir diğer seçenek bitki kitleri ya da evde kendin yap kitleri güzel bir seçenek olarak düşünülebilir. Evde doğa severlerin kendilerinin yapabileceği balmumu kumaş yapım kitleriyle hem öğretici hem de eğlendirici bir aktiviteyle bir yıla kadar yıkanarak tekrar tekrar kullanılabilecek ve yüzlerce plastik streç film/buzdolabı poşeti yerine kullanılabilecek çevre dostu balmumu kumaş yapım kitleri ekolojik bireysel ve kurumsal hediye kutularına eğlenceli bir dokunuş yapabilir.