Evde Doğal Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Piyasada satılan diş macunlarının içeriğinde sayısız kimyasal bulunmakta. Bunlardan en bilineni ve zararlısı ise florür. Vücudumuzun kontrol merkezi beynimize olan zararları en korkutucusu olsa da daha bir çok zararı bulunmakta.


Sodyum florür nörotoksik bir madde olup, en çok epifiz bezine zarar vermesine ilaveten tüm beyin ve sinir hücrelerini tahrip eden, beyinde düşük zekaya, algılama bozukluğuna neden olan, kişiyi aptallaştıran ve IQ’yu azaltan etkiye sahip olduğu, Alzheimer benzeri hafıza rahatsızlıklarına sebep olduğu gözlemlenmiştir. Florür zehirlenmesine bağlı kullanıcılarda ek olarak hormon bozukluklarına, erkeklerde kısırlık ve prostat kanserleri, kızlarda erken puberte gelişimine, kadınlarda meme, rahim kanserine, doğum kusurlarına ve fetüs ölümlerine neden olabileceği, kalp ve damar hastalıklarına, obeziteye ve alerjilere yol açabileceği, kemiklerde dayanıklılığı azalttığı, özellikle çocuklarda kemik kanseri riskini 2-7 kat artırdığına dair bulgular vardır.(Kaynak Dr. Ali Gök)


Eğer kolay ulaşılabilir ve güvenilir bir doğal diş macunu bulamadıysak, aşağıda vereceğimiz tarifle evde kendiniz de doğal diş macununuzu yapabilirsiniz. Üstelik elinizdeki mevcut hammaddelerle ne kadar bereketli, adeta hiç bitmeyen bir diş macunu kaynağına sahip olduğunuzu gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

Malzemeler:

Nane Yağı*

Çay ağacı Yağı

Misvak Tozu

Hindistancevizi Yağı*

Karbonat*

Sıvı Bentonit Kil

Beyaz Kil*


Tüm bu malzemelerin tamamı olmazsa olmaz malzemeler değildir. Adlarının yanına işaret koyduğumuz hammaddeler dışındakiler ihtiyari olup diş macununuzun daha profesyonel ve maksimum fayda sağlamasına yardımcı olmaktadır.


Öncelikle boş ve steril bir minik kavanozunuz olmalı.

Bu kavanozunuza 1 çay kaşığı karbonat,

1 çağ kaşığı hindistancevizi yağı,

Yarım çağ kaşığı beyaz kil,

1 çağ kaşığı misvak tozu,

5 çay kaşığı sıvı bentonit kil,

3 damla nane yağı,

3 damla çay ağacı yağı, ekleyerek ahşap bir çubuk yardımıyla tüm malzemeler homojenize olana kadar karıştırıyoruz.


Eğer diş etiniz hassas ise karbonatı yarım çay kaşığı koyabilir, dişleriniz arasında açıklık varsa diş aralarına sıkışmasını istemiyorsanız misvak tozunu yarım çay kaşığı koyabilirsiniz. Hindistancevizi yağını 2 çay kaşığı kadar koymanız daha etkili bir diş macunu yapmanızı sağlayacaktır. Fakat dudaklarınızda yağlı bir his istemiyorsanız yukarıda verdiğimiz ölçü sizler için uygun olacaktır.


Sağlıklı günler dileriz.


Cotton Bee ile yeşil düşün, doğal yaşa!